Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
Odvoz kosovnih odpadkov je ponovno vzpostavljen
Datum objave: 12.5.2020
Spomladanski odvoz kosovnih odpadkov v občini Dobrova- Polhov Gradec
 
 Za uporabnike storitev v Občini Dobrova – Polhov Gradec je odvoz kosovnih odpadkov enkrat letno brezplačen. Spomladanski termin odvoza bo potekal v obdobju do 31. 05. 2020.
 
Kako naročiti odvoz kosovnih odpadkov?
Odvoz kosovnih odpadkov lahko uporabniki Občine Dobrova – Polhov Gradec izberete znotraj razpisanega termina (med 15. 04. in 31. 05. 2020).
 
Odvoz je potrebno predhodno naročiti prek posebne naročilnice, ki jo v elektronski ali pdf obliki najdete na spletni strani JP VOKA SNAGA d.o.o. http://www.mojiodpadki.si/narocanje/kosovni-odpadki. Ko bodo na Snagi prejeli vašo naročilnico, vas bodo poklicali in se boste skupaj dogovorili za datum odvoza. Na dan, dogovorjen za odvoz kosovnih odpadkov, jih pripravite na prevzemna mesta za komunalne odpadke. Ko Snaga prevzame kosovne odpadke, mora biti njihov lastnik obvezno dosegljiv po telefonu, če pa želi, je lahko tudi fizično navzoč. Če ste možnost brezplačnega odvoza že izkoristili, lahko kosovne odpadke odpeljete v zbirni center ali pa se z podjetjem JP VOKA-SNAGA d.o.o. dogovorite za prevzem in odvoz, kar pa treba plačati v skladu s cenikom. Za dodatne informacije nam pišite na e-naslov kosovni@vokasnaga.si.
 
Kako pripraviti kosovne odpadke?
Kosovne odpadke zložite poleg zabojnikov in jih razvrstite glede na vrsto (kovine, les, itd.). Odpadkov, ki niso kosovni odpadki, JP VOKA-SNAGA d.o.o ne bo odpeljala in bo o njih obvestila pristojne inšpekcijske službe.
 
Kosovne odpadke pripravite po 20. uri pred dnevom odvoza oziroma do 6. ure na dan odvoza. Če je določena natančnejša ura, pa do dogovorjene ure.
 
Med kosovne odpadke spadajo kopalniška oprema, leseno pohištvo, oblazinjeno pohištvo, športni rekviziti (smuči, jadralne deske, kolesa ipd.), orodje, oprema, igrače (sodi, samokolnice, otroški vozički), vrtna oprema iz plastike in lesa (mize, stoli, senčniki ipd.), vzmetnice in preproge, svetila in senčila, veliki gospodinjski aparati (gospodinjska bela tehnika - hladilniki, pralni in pomivalni stroj, štedilniki ipd.).
 
Med kosovne odpadke se ne sme odlagati preostanka (gospodinjskih) odpadkov, stavbnega pohištva (okna, vrata itd.), gradbenih odpadkov, zemlje, listja in vej, nevarnih odpadkov, avtomobilskih gum.
 
V pomoč vam je na razpolago tudi Center za podporo in pomoč uporabnikom, dosegljiv na tel.: 01/477- 96-00 ali snagalj@vokasnaga.si .Delovni čas je vsak delovnik od 8.-14.30 ure, ob torkih od 8.-16.00 ure.
 
 
Občina Dobrova- Polhov Gradec

Pripravil/-a: Boris Krnjajič

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.