Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
Mestna knjižnica Ljubljana strokovno literaturo pošlje tudi na dom
Datum objave: 8.4.2020
Povpraševanje po gradivu iz ljubljanskih knjižnic je v času, ko so le-te zaprte, zelo veliko, zato v Mestni knjižnici Ljubljana članom zdaj omogočajo možnost naročila izposoje študijskega gradiva, ki ga nato pošljejo na dom po pošti.
 
S tem želijo študentom in dijakom, ki opravljajo šolske in študijske obveznosti od doma, omogočiti dostop do potrebnih gradiv.

Člani Mestne knjižnice Ljubljana lahko na naslovu koz@mklj.si naročijo do pet naslovov študijskega gradiva hkrati. Naročijo lahko le strokovno literaturo ter leposlovje, ki je del učnega načrta, torej domača in obvezna branja.

V knjižnici bodo pošiljke pripravili in odpremili še isti delovni dan, pri tem pa bodo upoštevali ključna priporočila NIJZ in varnostne ukrepe, ki veljajo za ravnanje s poštnimi pošiljkami. Izposojeno gradivo bo pri članih ostalo vse do ponovnega odprtja knjižnic, brez finančnih posledic ali stroškov zaradi zamudnine.
 
Branje širimo po spletu
V času, ko so knjižnice zaprte, se v Mestni knjižnici Ljubljana trudijo, da bi bralcem omogočili obilo bralnih užitkov na spletu. V e-knjižnici Biblos ponujajo dostop do skoraj 2.500 naslovov elektronskih knjig za odrasle in otroke (zbirko redno dopolnjujejo z aktualnimi novostmi), bralci pa lahko izbirajo tudi med 4.000 naslovi dnevnega časopisja in revij Pressreader iz več kot sto držav in v več kot šestdesetih jezikih sveta.
 
Vpis na daljavo
Vsi željni branja se lahko v Mestno knjižnico Ljubljana vpišejo na daljavo in brez plačila članarine. Dosedanji člani pa si lahko e-knjige izposojajo ne glede na to, ali imajo članarino poravnano oziroma imajo kakršnekoli neporavnane obveznosti do knjižnice.
 
Po film v knjižnico
 Mestna knjižnica Ljubljana je edina knjižnica v Sloveniji, ki ponuja brezplačni spletni dostop do kakovostne zbirke igranih in dokumentarnih filmov na platformi Kanopy, kjer lahko člani izbirajo med več kot 30.000 naslovi filmov, med njimi tudi za otroke.
 
Ideje za kakovostno preživljanje prostega časa otrok
Otrokom in njihovim staršem so na spletni strani knjižnice na voljo izbrane spletne vsebine skupaj na primer prebirajo ali poslušajo pravljice, rešujejo kvize ter rišejo in rešujejo uganke. Na YouTube kanalu Mestne knjižnice Ljubljana si lahko ogledajo posnetke kulturnih dogodkov in predavanj, ki so potekali v knjižnicah Mestne knjižnice Ljubljana in Trubarjevi hiši literature.

Pripravil/-a: Sandra Nartnik

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.