Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Zadnjih 30 novic
Za ogled celotne vsebine novice kliknite na njen naslov. Starejše novice lahko najdete prek seznama področij na levi strani ali prek iskalnika.
Obvestila (7.8.2020)

V avgustu so se pričela dela na zunanjih površinah pred OŠ Dobrova

Delo občinske uprave (17.7.2020)
Občina Dobrova - Polhov Gradec, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in Mestna občina Ljubljana pripravljajo evropski projekt Barjanske kolesarske povezave. Kaj pa se s kolesarsko povezavo v naši občini dogaja trenutno?
Obvestila (13.7.2020)
Občina Dobrova - Polhov Gradec je v sodelovanju z Javnim zavodom Polhograjska graščina in lokalnimi turističnimi ponudniki obogatila ponudbo destinacije Blagajeva dežela. Ta je bogatejša za dva turistična paketa. 
Obvestila (10.7.2020)
Obveščamo vas, da so se izpostave Upravne enote Ljubljana Bežigrad, Center, Moste-Polje, Šiška in Vič-Rudnik z dnem 15. 6. 2020 združile in preselile na skupno lokacijo za Bežigradom, na naslov Linhartova cesta 13, 1000 Ljubljana. Na omenjenih izpostavah se urejajo zadeve s področja gradnje, kmetijstva, obče uprave in premoženjskopravnih zadev.
Obvestila (8.7.2020)
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano objavlja prvi javni razpis, katerega namen je podpreti spodbujanje nekmetijskih dopolnilnih dejavnosti na kmetijah in podjetništva na podeželju, in sicer v višini 15 milijonov evrov.
Delo občinske uprave-ceste (7.7.2020)
Obveščamo vas o začasnem umiku enournih popolnih zapor republiške ceste R3 Polhov Gradec - Dobrova, na cestnem odseku med hišnima številkama Belica 11 in Log pri Polhovem Gradcu 5.
Delo občinske uprave (7.7.2020)
Občina Dobrova - Polhov Gradec, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in Mestna občina Ljubljana pripravljamo evropski projekt Barjanske kolesarske povezave, ki bo potekal ob regionalni cesti R3 Ljubljanica (Lj. Dolgi most) na območju Mestne občine Ljubljana in Občine Dobrova - Polhov Gradec, na trasi od Tržaške ceste v Ljubljani do naselja Gabrje v Občini Dobrova - Polhov Gradec.
Obvestila (6.7.2020)
Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) je pred kratkim izdala zemljevid 24 ponudnikov čebelarskega turizma. Na njem pa najdemo tudi Polhov Gradec, saj Hiša med Božnar ne ponuja le medu, cvetnega prahu, matičnega mlečka in številnih drugih medenih izdelkov, temveč tudi pristno izkušnjo apiturizma.
Delo občinske uprave (2.7.2020)
Člani občinskega sveta Občine Dobrova - Polhov Gradec so se po nekoliko daljšem premoru, ki ga je zahtevala epidemija koronavirusa, ponovno zbrali na seji v sredo, 3. junija 2020. Tokratna je bila že 10., potekala pa ni v sejni sobi občinskih prostorov kot običajno, temveč v avli Osnovne šole Dobrova
Delo občinske uprave-ceste (30.6.2020)

Obveščamo vas, da bo od četrtka, 2. 7. 2020, do vključno torka, 7. 7. 2020, postavljena občasna enourna popolna zapora na regionalni cesti Polhov Gradec–Dobrova, pri »belški skali« oziroma na odseku med naseljema Belica in Log pri Polhovem Gradcu, med hišnima številkama Belica 11 in Log pri Polhovem Gradcu 5. Občasna popolna zapora bo postavljena zaradi sečnje dreves na tem odseku. V času zapore bo obvoz možen po cesti Dobrova–Zaklanec–Dolenja vas.

Obvestila (30.6.2020)

Blagajeva dežela je prejela naziv Slovenia Green Destination SILVER, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija.

Delo občinske uprave-ceste (29.6.2020)

Vse udeležence v prometu obveščamo, da bodo zaradi rekonstrukcije ceste med 29. 6. 2020 in 15. 8. 2020 potekale kratkotrajne popolne zapore državne ceste R3 na odseku 1369 Ljubljanica – Ljubljana. Zapora bo vzpostavljena na odseku ceste od Belice 11 do Loga pri Polhovem Gradcu 5.

Delo občinske uprave - vodovodi (26.6.2020)
Vodovodni sistemi predstavljajo danes pomemben del javne infrastrukture, saj si življenja brez pitne vode enostavno ne moremo predstavljati. Zaradi hitrega razvoja predvsem obmestnih naselij, kot je npr. Dobrova, in vse strožjih zakonskih zahtev, se potrebe po količini in kakovosti pitni vodi povečujejo. 
Obvestila (24.6.2020)
Pošta v Polhovem Gradcu bo od 4. julija 2020 dalje poslovala po spremenjenem delovnem času.
Delo občinske uprave-ceste (17.6.2020)
Rekonstrukcija državne regionalne ceste R3-641 na odseku Ljubljanica–Ljubljana, natančneje 1. in 2. faza med naseljema Belica in Hrastenice, se je pričela oktobra 2019. Po slabih devetih mesecih je gradnja ceste in pripadajočih cestnih teles že skoraj končana
Delo občinske uprave (12.6.2020)
Ljubljana Evropska prestolnica kulture 2025 - iščejo se najbolj drzne programske ideje!
Rok za prijavo: 6. 7. 2020
Delo občinske uprave - vodovodi (4.6.2020)
Občina Dobrova - Polhov Gradec obvešča vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Dobrova, da je zaradi okvare na vodovodnem sistemu v delu naselja Dobrova, Razori, Draževnik in Komanija motena oskrba s pitno vodo.
Obvestila (28.5.2020)

Obveščamo vas o terminih za vpis v Glasbeno šolo Emil Adamič za prihodnje šolsko leto.

Delo občinske uprave (25.5.2020)
V spomladanskem obdobju so bili na preizkušnjo postavljeni ne le odnosi znotraj naših družin, temveč so se z novimi izzivi soočale tudi občine. V čisto novi in nepredvidljivi situaciji so morale poskrbeti za zajezitev širjenja virusa in vzpostavitev ter izvajanje ukrepov proti širjenju, vse ob upoštevanju priporočil in navodil strokovnih služb. Praktično čez noč je bilo potrebno priskrbeti zaščitna sredstva za delovanje sistema civilne zaščite, ki na trgu v začetku sploh niso bile dostopne, ter istočasno poskrbeti za najbolj ranljive skupine občanov. S kakšnimi izzivi se je soočala Občina Dobrova - Polhov Gradec, smo povprašali župana občine, Franca Setnikarja.
Delo občinske uprave (22.5.2020)
Z dnem 31.5.2020 Občina Dobrova-Polhov Gradec ukinja telefonske številk za pomoč ljudem v stiski v času epidemije in sicer:
- 070/304-606 za naročilo zdravil na recept, brez recepta in naročilo medicinskih pripomočkov,
- 031/633-381 za psihosocialno pomoč, kjer vam je ponujena strokovna opora pri morebitnem težjem spoprijemanju s situacijo v času razglašene epidemije.
Obvestila (22.5.2020)
Društvo Šola zdravja vas znova vabi na vsakodnevno jutranjo telovadbo "1000 gibov", ki bo potekala vsak dan od ponedeljka do petka ob 8.30 v športno rekreacijskem centru Gabrje v vseh letnih časih in ob vsakem vremenu na prostem.
Obvestila (21.5.2020)

Marca vsako leto poteka vpis otrok v vrtec. Zaradi razmer se je letos vpis podaljšal do 16. aprila 2020.  Statistika vpisa otrok v vrtce na območju Občine Dobrova - Polhov Gradec pa kaže, da je število novo vpisanih otrok vsako leto manjše.

Obvestila (18.5.2020)
Odpadke povzročamo vsi, zato moramo biti vsi, ki na območju Občine Dobrova - Polhov Gradec stalno, začasno ali občasno bivamo v svojih ali najetih nepremičninah, smo lastniki počitniške hiše ali opravljamo poslovno dejavnost, tudi vključeni v sistem ravnanja z odpadki.
Obvestila (18.5.2020)
Turizem je najhitreje rastoča panoga v naši občini kot tudi v celi državi, če izvzamemo dogajanje v zadnjih mesecih. Zato je potrebno razvoj turizma zasnovati vnaprej ter predvideti, kako lahko strmo vzpenjajočo se premico rasti obrnemo v samovzdržni  krog trajnostnega turizma.
Predpisi, razvojni programi (13.5.2020)

LAS Barje z zaledjem sodeluje pri raziskovalni nalogi o prepoznavnosti in učinkih programa LEADER/CLLD na slovenskem podeželju. V ta namen smo bili povabljeni k izpolnitvi spodnje spletne ankete.

Obvestila (5.5.2020)
Telekom Slovenije bo v sodelovanju z Občino Dobrova - Polhov Gradec gradil optično omrežje, ki bo prebivalcem omogočilo višje internetne hitrosti in boljšo izkušnjo spremljanja televizije. V naslednjih dneh se prične gradnja v naseljih " Spodnji" Razori, Stranska vas in Šujica.
Delo občinske uprave (24.4.2020)
Občina Dobrova - Polhov Gradec bo v letu 2020 zasnovala in sprejela Strategijo mobilnosti in varnosti, v sklopu katere ste bili občani v začetku leta pozvani k izpolnitvi vprašalnika, marca pa vabljeni na javno razpravo.
Delo občinske uprave-ceste (21.4.2020)
Krožišče na Dobrovi je te dni dobilo novo podobo. V cvetje ter zelenje ga je odelo Vrtnarstvo Klemen Trobec s. p., ki je poskrbelo, da je krožišče zasijalo v pomladnih barvah in prejelo marsikatero pohvalo. 
Delo občinske uprave (16.4.2020)
V času epidemije koronavirusa se včasih zdi, da se je življenje v Sloveniji ustavilo, vsa pozornost pa je usmerjena le k premagovanju ovir, ki jih je ta nepričakovani izziv postavil pred nas. Z zmanjšanim tempom pa življenje teče tudi v naši občini, a daleč od tega, da bi se ustavilo.
LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.