Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Zadnjih 30 novic
Za ogled celotne vsebine novice kliknite na njen naslov. Starejše novice lahko najdete prek seznama področij na levi strani ali prek iskalnika.
Delo občinske uprave (21.9.2016)

Župan Franc Setnikar je v petek, 16. septembra, skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Polhov Gradec Žigo Sotlarjem in občinsko svetnico ter predsednico Krajevne skupnosti Črni Vrh Tončko Dolenec prerezal trak ter uradno v uporabo predal novi pridobitvi – javni vodovod Praproče – Zalog in nova mostova.

Obvestila (20.9.2016)

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Vrhnika obvešča odjemalce, da bo v soboto, 24.9.2016 od 7:30 do 8:00 ure, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije.

Obvestila (20.9.2016)

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Vrhnika obvešča odjemalce, da bo v soboto, 24.9.2016 od 7:00 do 7:30 ure, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije.

Razpisi, vloge (15.9.2016)
Vabimo fante in dekleta, ki bi želeli za nekaj časa postati grof Blagaj in grofica Antonija ter v njunem imenu voditi čajanko za goste.
Delo občinske uprave (14.9.2016)
Občina Dobrova - Polhov Gradec skupaj z javnim podjetjem Energetika Ljubljana in zainteresiranimi lastniki Kanadskih hiš že nekaj časa išče rešitev, kako urediti plinifikacijo območja Kanadskih hiš s priklopom na centralno plinovodno omrežje.
Delo občinske uprave (14.9.2016)

Občina Dobrova-Polhov Gradec je v sklopu projekta Skupaj za večjo varnost – prikazovalniki hitrosti »Vi vozite« postavila prikazovalnik v naselju Gabrje.

Obvestila (13.9.2016)

S pomočjo Energetike Ljubljana hitreje in ceneje do plinskega priključka.

Delo občinske uprave (13.9.2016)

S prerezom traku sta v petek, 9. septembra, župan Franc Setnikar in ravnatelj OŠ Dobrova Viljem Kovačič novozgrajeno dostopno cesto do OŠ Dobrova tudi uradno predala svojemu namenu.

Delo občinske uprave - vodovodi (13.9.2016)

Krajevna skupnost Dobrova obvešča vse uporabnike vodovodnega sistema Brezje, da na tem vodovodnem sistemu ni več potrebno preventivno prekuhavanje pitne vode.

Delo občinske uprave (13.9.2016)
Občina Dobrova - Polhov Gradec skupaj z javnim podjetjem Energetika Ljubljana nadaljuje s plinifikacijo na območju občine. Tokrat smo zgradili navezovalni plinovod dolžine 650 m od Šujice do novega, komunalno urejenega območja na Selu, kjer je plinovodno omrežje že zgrajeno.
Obvestila (13.9.2016)
Jesensko zbiranje in odvoz nevarnih gospodinjskih odpadkov v občini bo organiziran na lokaciji parkirišča pri KS Polhov Gradec (24. in 25.10.2016) in pri gasilskem domu v Dobrovi (02. in 03.11.2016).
Delo občinske uprave (9.9.2016)

Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil polletno poročilo Programa Svit - državnega programa presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki.

V občini Dobrova-Polhov Gradec je bila odzivnost vsa leta nad slovenskim povprečjem, želimo pa si, da bi bila še boljša - nad 70%. Večja odzivnost v Program Svit namreč vodi v manjše zbolevanje za rakom debelega črevesa in danke.

Na Svitovo kontaktno točko (kontaktne osebe so navedene v poročilu) se lahko občani obrnete neposredno, če imate vprašanja glede poteka Programa Svit ali jemanja in oddaje vzorcev blata.

Obvestila (7.9.2016)
Javno naznanilo o javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka OPPN za območje avtobusne postaje v Polhovem Gradcu, ki bo potekala v času od 8. septembra 2016 do 8. oktobra 2016 v Kulturnem domu Jakoba Trobca.
Obvestila (6.9.2016)
Dnevni časopis je danes objavil novico o nameravani obnovi dotrajane državne ceste, ki poteka skozi Občino Dobrova- Polhov Gradec. Novico si lahko preberete na spodnji povezavi:
 
Delo občinske uprave (5.9.2016)
Občina Dobrova- Polhov Gradec z žalostjo sporoča, da je svojo življenjsko pot sklenil
 
Joe SUTTER, častni občan občine Dobrova- Polhov Gradec.
Delo občinske uprave - vodovodi (5.9.2016)
Krajevna skupnost Dobrova obvešča vse uporabnike pitne vode na območju vodovodnega sistema Brezje, da je zaradi tehničnih težav na omrežju potrebno pitno vodo preventivno prekuhavati.
Obvestila (2.9.2016)
Prag šolskih vrat v občini Dobrova – Polhov Gradec so prvič prestopili 103 učenci. K temu pomembnemu koraku pa jih je prišel spodbuditi tudi župan Franc Setnikar.
Delo občinske uprave (18.8.2016)
V petek, 12. avgusta 2016, sta župan Franc Setnikar in Poveljnik Civilne zaščite občine Franc Koprivec poveljniku PGD Črni Vrh Jožetu Kožuh in podpoveljniku društva Klemnu Raztresen izročila nov agregat, ki bo črnovrškim gasilcem v veliko pomoč pri opravljanju svojega poslanstva.
Obvestila (5.8.2016)
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v sodelovanju z Zavodom za gozdove pripravilo brošuro Reja domačih živali in sobivanje z zvermi.
Delo občinske uprave - vodovodi (1.8.2016)
Krajevna skupnost Dobrova obvešča vse uporabnike pitne vode na območju vodovodnega sistema Hruševo, da pitne vode ni potrebno več prekuhavati.
Delo občinske uprave - vodovodi (15.7.2016)

Na vodovodnem sistemu Dobrova pitne vode ni potrebno več preventivno prekuhavati.

Delo občinske uprave - vodovodi (14.7.2016)

Krajevna skupnost Dobrova obvešča vse uporabnike pitne vode na območju vodovodnega sistema Dobrova, da je zaradi nočnih obilnih padavin in možne povečane motnosti vode potrebno pitno vodo pred vsako uporabo za prehranske namene preventivno prekuhavati.

Ukrep preventivnega prekuhavanja pitne vode velja do preklica!

Delo občinske uprave - vodovodi (13.7.2016)
Občina Dobrova – Polhov Gradec obvešča uporabnike pitne vode na območju vodovodnega sistema Šentjošt, da je zaradi napovedi okrepitve padavin in možne povečane motnosti pitne vode potrebno pitno vodo pred vsako uporabo za prehranske namene preventivno prekuhavati.

Ukrep prekuhavanja pitne vode velja do preklica!
Obvestila (11.7.2016)
Krajevna skupnost Dobrova obvešča vse uporabnike pitne vode na območju  vodovodnega omrežja zgornji Razori - Draževnik - Komanija, da je zaradi okvare na vodovodnem omrežju prekinjena dobava pitne vode! Napako na vodovodnem omrežju že iščemo in jo bomo skušali čimprej odpraviti.
 
Hvala za razumevanje.
 
Krajevna skupnost Dobrova
Obvestila (11.7.2016)
RDO Osrednja Slovenija pristopa k oblikovanju nove izvedbeno naravnane strategije razvoja turizma. V ta namen objavlja poziv katerega namen je zbrati kar največ informacij o načrtovanih turističnih programih, projektih in idejah.
Obvestila (8.7.2016)

Odprt je javni razpis RRA LUR, za pridobitev garancij za bančne kredite mikro, malim in srednje velikim podjetjem v okviru Regijske garancijske sheme v Osrednjeslovenski regiji.

Obvestila (7.7.2016)
Obveščamo vas, da je župan občine Dobrova - Polhov Gradec sklical Zbor občanov za območje Krajevne skupnosti Dobrova, ki bo v petek, 8. julija 2016 ob 20.00 uri v prostorih OŠ Dobrova.
 
Vljudno vabljeni!
Delo občinske uprave - vodovodi (7.7.2016)

Občina Dobrova – Polhov Gradec obvešča uporabnike pitne vode na območju vodovodnega sistema Srednji Vrh - Rovt, da pitne vode ni potrebno več prekuhavati.

Delo občinske uprave (4.7.2016)
V petek, 24. junija, je v parku Polhograjske graščine potekala slovesna prireditev ob občinskem prazniku občine Dobrova – Polhov Gradec in Dnevu državnosti Republike Slovenije, na kateri je župan Franc Setnikar podelil tudi občinska priznanja.
Delo občinske uprave - pokopališča (27.6.2016)
Po uspešno izvedeni gradnji in pridobitvi uporabnega dovoljenja v letu 2015 za mrliško vežico v Polhovem Gradcu,  je Občina Dobrova  - Polhov Gradec v mesecu maju letošnjega leta pričela z gradnjo mrliške vežice v Šentjoštu.
LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2016. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.