Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Zadnjih 30 novic
Za ogled celotne vsebine novice kliknite na njen naslov. Starejše novice lahko najdete prek seznama področij na levi strani ali prek iskalnika.
Obvestila (31.8.2016)

Obveščamo vas, da na integriranih linijah, ki potekajo na območju občine Dobrova-Polhov Gradec, s 1.9.2016 stopi v veljavo zimski vozni red. Do takrat si lahko nove vozne rede ogledate na povezavi Vozni redi – v pripravi.

Zaradi spremembe pričetka pouka na OŠ Polhov Gradec so se nekateri odhodi in prihodi linij št. 51, 52, 53 in 56 spremenili, predvsem v jutranjem in popoldanskem času.

Obvestila (25.8.2016)
Javno naznanilo o javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka OPPN za območje avtobusne postaje v Polhovem Gradcu, ki bo potekala v času od 8. septembra 2016 do 8. oktobra 2016 v Kulturnem domu Jakoba Trobca.
Delo občinske uprave (18.8.2016)
V petek, 12. avgusta 2016, sta župan Franc Setnikar in Poveljnik Civilne zaščite občine Franc Koprivec poveljniku PGD Črni Vrh Jožetu Kožuh in podpoveljniku društva Klemnu Raztresen izročila nov agregat, ki bo črnovrškim gasilcem v veliko pomoč pri opravljanju svojega poslanstva.
Obvestila (5.8.2016)
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v sodelovanju z Zavodom za gozdove pripravilo brošuro Reja domačih živali in sobivanje z zvermi.
Delo občinske uprave - vodovodi (1.8.2016)
Krajevna skupnost Dobrova obvešča vse uporabnike pitne vode na območju vodovodnega sistema Hruševo, da pitne vode ni potrebno več prekuhavati.
Delo občinske uprave - vodovodi (15.7.2016)

Na vodovodnem sistemu Dobrova pitne vode ni potrebno več preventivno prekuhavati.

Delo občinske uprave - vodovodi (14.7.2016)

Krajevna skupnost Dobrova obvešča vse uporabnike pitne vode na območju vodovodnega sistema Dobrova, da je zaradi nočnih obilnih padavin in možne povečane motnosti vode potrebno pitno vodo pred vsako uporabo za prehranske namene preventivno prekuhavati.

Ukrep preventivnega prekuhavanja pitne vode velja do preklica!

Delo občinske uprave - vodovodi (13.7.2016)
Občina Dobrova – Polhov Gradec obvešča uporabnike pitne vode na območju vodovodnega sistema Šentjošt, da je zaradi napovedi okrepitve padavin in možne povečane motnosti pitne vode potrebno pitno vodo pred vsako uporabo za prehranske namene preventivno prekuhavati.

Ukrep prekuhavanja pitne vode velja do preklica!
Obvestila (11.7.2016)
Krajevna skupnost Dobrova obvešča vse uporabnike pitne vode na območju  vodovodnega omrežja zgornji Razori - Draževnik - Komanija, da je zaradi okvare na vodovodnem omrežju prekinjena dobava pitne vode! Napako na vodovodnem omrežju že iščemo in jo bomo skušali čimprej odpraviti.
 
Hvala za razumevanje.
 
Krajevna skupnost Dobrova
Obvestila (11.7.2016)
RDO Osrednja Slovenija pristopa k oblikovanju nove izvedbeno naravnane strategije razvoja turizma. V ta namen objavlja poziv katerega namen je zbrati kar največ informacij o načrtovanih turističnih programih, projektih in idejah.
Obvestila (8.7.2016)

Odprt je javni razpis RRA LUR, za pridobitev garancij za bančne kredite mikro, malim in srednje velikim podjetjem v okviru Regijske garancijske sheme v Osrednjeslovenski regiji.

Obvestila (7.7.2016)
Obveščamo vas, da je župan občine Dobrova - Polhov Gradec sklical Zbor občanov za območje Krajevne skupnosti Dobrova, ki bo v petek, 8. julija 2016 ob 20.00 uri v prostorih OŠ Dobrova.
 
Vljudno vabljeni!
Delo občinske uprave - vodovodi (7.7.2016)

Občina Dobrova – Polhov Gradec obvešča uporabnike pitne vode na območju vodovodnega sistema Srednji Vrh - Rovt, da pitne vode ni potrebno več prekuhavati.

Delo občinske uprave (4.7.2016)
V petek, 24. junija, je v parku Polhograjske graščine potekala slovesna prireditev ob občinskem prazniku občine Dobrova – Polhov Gradec in Dnevu državnosti Republike Slovenije, na kateri je župan Franc Setnikar podelil tudi občinska priznanja.
Delo občinske uprave - pokopališča (27.6.2016)
Po uspešno izvedeni gradnji in pridobitvi uporabnega dovoljenja v letu 2015 za mrliško vežico v Polhovem Gradcu,  je Občina Dobrova  - Polhov Gradec v mesecu maju letošnjega leta pričela z gradnjo mrliške vežice v Šentjoštu.
Obvestila (24.6.2016)

Občina se je pridružila 12 destinacijam, ki sodelujejo na drugem nacionalnem pozivu Slovenske turistične organizacije za pospeševanje in presojo trajnostnega poslovanja v turizmu, imenovan Zelena shema slovenskega turizma - Slovenia Green. Po shemi je do danes ocenjenih deset slovenskih destinacij.

Delo občinske uprave (24.6.2016)
 
Spoštovane občanke in občani!
 

Ob prazniku občine Dobrova – Polhov Gradec in Dnevu državnosti vam iskreno čestitam!

Franc Setnikar, župan

 

Delo občinske uprave (21.6.2016)
Občina je na podlagi izdelanih urbanističnih rešitev dveh glavnih naselij v občini, Dobrove in Polhovega Gradca, pristopila k nadaljnjemu urejanju omenjenih krajev.
Delo občinske uprave (20.6.2016)

V petek, 17. junija, je v prijetnem ambientu grajskega parka v Polhovem Gradcu župan Franc Setnikar nagovoril in čestital petintrideseterici najboljših devetošolcev.

Obvestila (7.6.2016)
Obveščamo vas, da bo v času letnih dopustov, v obdobju od 1. julija 2016 do 31. avgusta 2016, spremenjen razpored uradnih ur na krajevnih uradih Upravne enote Ljubljana.
Delo občinske uprave (11.5.2016)

Včeraj sta se v športni dvorani Dobrova, v okviru vladnega obiska v Osrednjeslovenski regiji, na košarkarski tekmi pomerili ekipa Vlade RS in ekipa Osrednjeslovenske regije. Na izjemno izenačenem dvoboju je v zadnji četrtini povedla domača ekipa in premagala vladne predstavnike z rezultatom 34:24.

Delo občinske uprave (6.5.2016)
Občina Dobrova - Polhov Gradec skupaj z javnim podjetjem Energetika Ljubljana nadaljuje plinifikacijo na območju občine, tokrat z gradnjo navezovalnega kanala plinovoda od Šujice do novega, komunalno urejenega območja na Selu, kjer je le-to že zgrajeno.
Obvestila (6.5.2016)
 
 
Združenje filmskih snemalcev Slovenije je letos prvič podelilo nagrado za življenjsko delo, ki jo je prejel tudi naš častni občan Ivo Belec.
Obvestila (4.5.2016)

V Tednu ljubiteljske kulture 2016 (od 13. do 22. maja 2016) se bo prepevalo - Naj se sliš’ 2016 = 500 pevcev in pevk, 29 pevskih zborov in malih pevskih zasedb, trije koncerti, v sredo, četrtek in petek, v Sori, Podpeči in v Dolskem.  Nastopili bodo tudi zbori iz naše občine.

Delo občinske uprave (29.4.2016)
 
Spoštovane občanke in občani!

Čestitke ob prvem maju - prazniku dela! Želim vam lepo praznovanje!

Franc Setnikar, župan

Obvestila (20.4.2016)
EKO sklad je na svoji spletni strani objavil javni razpis namenjen  finančnim spodbudam občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb.
Delo občinske uprave - vodovodi (20.4.2016)
Krajevna skupnost Dobrova obvešča vse uporabnike vodovodnega sistema Brezje, da na tem vodovodnem sistemu ni več potrebno preventivno prekuhavanje pitne vode.
Delo občinske uprave (15.4.2016)
Občina se vključuje v Zeleno shemo Slovenskega turizma, certifikacijsko shemo, katere cilj je trajnostni razvoj vključenega območja.
Delo občinske uprave (13.4.2016)
S Programom Svit vsako leto preprečimo najmanj 200 smrti. Da bi to dosegli, pa je pomembno, da ljudje izkoristijo možnost sodelovanja v programu. Odzivnost prebivalcev na Program Svit se povečuje, želimo pa si, da bi bila še večja. Na področju občine Dobrova - Polhov Gradec je bila odzivnost v program tudi v letu 2015 nad slovenskim povprečjem (59,7%) in sicer: 64,6% (odzivnost moški 59,2%, odzivnost ženske 70,21%)
Delo občinske uprave - vodovodi (13.4.2016)
Na vodovodnem sistemu Brezje je potrebno vodo preventivno prekuhavati.
LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2016. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.